Internationell samordnare

Internationell samordnare

Brinner du för internationalisering inom utbildningsväsendet eller på arbetsmarknaden? Då kan yrket Internationell samordnare av utbildningar eller projekt kan vara rätt yrke för dig! 

Internationella samordnare kan ha olika arbetstitlar, t ex Gästelevsamordnare eller en IB-koordinator.

För att kunna jobba som internationell samordnare, behöver du vara bra insatt i svenska, nordiska, europeiska och även andra länders fonder och program, som är relevanta för internationalisering inom utbildningssektorn.

Vidare behövs det kunskaper i projektplanering och styrning, kommunikation och interkulturellt lärande samt andra relevanta kompetenser som arbetet internationell samordnare inom utbildning och projekt kräver.

Internationell samordnare kan agera stöd i en skolas internationaliseringsarbete, från planering till genomförande och utvärdering av resultat av olika samarbetsprojekt. En internationell samordnare måste ha förståelse för vikten och fördelarna med internationalisering och ha förmågan att vara den drivande kraften i det arbetet.

Utbildning

Utbildnings- och arbetslivsbakgrund som är passande är i första hand att man är utbildad lärare, studie- och yrkesvägledare eller har en annan pedagogisk eller beteendevetenskaplig utbildning eller relevant erfarenhet.

Även andra eftergymnasiala utbildningar inom pedagogik eller beteendevetenskap kan vara lämpliga att ha om man vill arbeta med internationella insatser inom utbildnings- och/eller arbetsmarknadsområde.

Bra grundläggande utbildning får du på International Baccalaureate Diploma.

Övrigt

Europassen förenklar för arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder och gör det på så vis enklare för individer att söka jobb och utbildning i hela EU.
Källa: europass.cedefop.europa.eu

Visa mer
Visa mindre

    Få hjälp att hitta rätt utbildning

    Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


    Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

    MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

    Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
    Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
    OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.