Gammelkroppa Skogsskola

Gammelkroppa skogsskola ligger 1 mil ost om Filipstad i östra Värmland. Vartannat år tar 25 skogstekniker examen från Skogsteknikerprogrammet från vår högskola, den minsta i Sverige. Med tanke på att skogen är vår finaste resurs är skolans mål att förmedla kompetens och väcka nyfikenhet kring skogen.

Gammelkroppa Skogsskola drivs i stiftelseform (Stiftelsen Värmlands och Örebro läns skogsskola).

Gammelkroppa Skogsskolans verksamhet bygger i huvudsak på tre delar:

• Högskoleutbildning - Skogsteknikerprogrammet, 120 högskolepoläng
De studerande läser mot examenstiteln som Skogstekniker. Antal studieplatser är 25. Antagning genomförs vartannat år. Studierna på skogsteknikerprogrammet bedrivs på heltid i två år. Efter avslutad utbildning har de utexaminerade mcyket goda chanser till att etablera sig på arbetsmarknaden.

Fördelar i att utbilda sig på den här skolan består bland annat i det faktum att skolan har mycket nära samarbete med skogsföretagen och de studerande har därför stor möjlighet att skapa kontakter inom branschen. 

• Gammelkroppas fortbildningsverksamhet
Skolan erbjuder fortbildningar för tjänstemän, egna företagare, entreprenörer, maskinförare, verksamma i skogsbranschen och till annan skogsvårdspersonal. Utbildning anpassas efter beställarnas önskemål och behov. Skolan samarbetar med skogsföretagen i allt från att bistå vid målformuleringar till att utveckla och genomföra kompetensutvecklingsprogram.

• Möten och event
Gammelkroppa Skogsskola bedriver även konferensverksamhet för små och medelstora företag och grupper, där får ni uppleva ändamålsenlig konferensmiljö i en fantastisk bergslagsnatur. På Gammelkroppa finns ett välrenomerat kök, fina konferenslokaler och 40 rum med hög hotellstandard.


Historisk tillbakablick
Gammelkroppa skogsskola har funnits i den lilla bruksorten Gammelkroppa, utanför Filipstad, sedan 1906, då det gamla järnbruket lades ned.

Namnet Gammelkroppa syftar troligtvis på den ”gamla malmkroppen”, eftersom malm finns i bergslagens västra kant. Stora mängder ved gick åt för att bryta och förädla järnmalm och därför började man utbilda skogvaktare i trakterna runt Gammelkroppa redan året 1860.

Visa mer
Visa mindre