Bygglovsprojektör

Bygglovsprojektör

Som bygglovsprojektör kan man exemplevis projektera villor i grupp, parhus, radhus, kedjehus och flerbostadshus i både planelementsteknik och volymteknik. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan vara att serva kunder, säljare, fabriker och byggplatser med skisser, bygglovshandlingar, markplaneringsunderlag och presentationsmaterial. Dessutom ansvarar du ofta även för att huvudhandlingar utförs enligt byggsystem, planbestämmelser, gällande lagar och förordningar samt gällande normer och aktuella föreskrifter.

De flesta bygglovsprojektörer ingår i arbetsteam inom teknikavdelningar samt också arbetar ganska kundorienterat genom att samarbeta med projektledare, projektutvecklare och säljare. Bygglovsprojektörer brukar ha många interna och externa kontakter och deltar från början i de olika projekten. Ibland håller de i säljstartmöten samt aktivt medverkar vid projekteringsmöten.

Utbildning

Ingenjörsutbildning på högskolenivå eller en yrkeshögskoleutbildning inom småhusprojektering krävs, alternativt erfarenhet inom småhusproduktion eller motsvarande kompetens. Dessutom krävs det utbildning och/eller arbetserfarenhet av projektering i CAD-miljö och ett intresse för datamiljö.

Vidare krävs det god material- och produktkännedom samt god kännedom om byggsystem för planelement- och volymhus.

Även kunskap och/eller erfarenhet från att ha upprättat bygglovshandlingar kan ställas som ett krav för att få anställning som bygglovsprojektör.

Personliga egenskaper

För att trivas med och lyckas i yrkesrollen som bygglovsprojektör behöver man ha stor social kompetens och vara en kommunikativ och resultatinriktad person som trivs med att arbeta i team samtidigt som man själv driver ditt eget arbete framåt med starkt resultatfokus och ser på egen hand vad som behöver göras och när. 

Visa mer
Visa mindre

    Få hjälp att hitta rätt utbildning

    Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


    Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

    MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

    Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
    Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
    OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.